Wednesday, January 24, 2007

Frivillige forandrer hiv-holdninger i Armenia

To kjente artister sammen i kampen mot hiv


Røde Kors Ungdom i Armenia har for alvor trappet opp kampen mot Hiv/Aids. I løpet av året har de arrangert 4 store offentlige opplysningskampanjer, den siste i rekken var en stor konsert med kjente armenske artister.

Tallene på Hiv smittede i Armenia er uklare, men det estimeres at omtrent 3000 mennesker er smittet. Det er lite akseptert å snakke om sex, og kondom demonstrasjoner i full offentlighet er uaktuelt. Allikevel greide Armensk Røde Kors Ungdom å samle rundt 650 mennesker fra ulike organisasjoner, det offentlige og ikke minst ungdom, til konserten de holdt i begynnelsen av oktober.

”Det er viktig å spre informasjon om hiv i Armenia fordi folk tror ikke det er noe som vil hende dem. Sykdommen forbinnes med Afrika, og føles fjern for folk flest. Vi bestemte oss for å satse mer på store offentlige arrangementer fordi da kan vi nå flere” sier Lillit, en av de frivillige.


Lillit og Narina frivillige fra ungdomsavdelingen i Armenia Røde Kors


I tilegg til musikk og dans presenterte armenske pop og folkemusikk artister fakta om Hiv. Dette mener Lillit er viktig, ”Jeg tror at ungdom hører ekstra godt etter når de får informasjon fra kjendiser som de ser opp til og stoler på.”

Hun er svært fornøyd med de fire arrangementene de har holdt, og ser at arbeidet bærer frukter. ”Etter hvert arrangement ser og føler jeg at holdingene blant folk og de frivillige forandres. Det gir meg håp for framtiden.”

(Konserten ble holdt 10. oktober 2006)

No comments: