Thursday, January 25, 2007

Hva gjør en ungdomsdelegat?- erfaringer fra Armenia

Vi markerer 1.desember
Søkt på internasjonalt grunnkurs, og lurer på hva en ungdomsdelegat egentlig gjør? Alle delegatene har forskjellige arbeidsoppgaver avhengig av hvilket land man blir plukket ut til. Landene som skal motta ungdomsdelegater skriver en foreløping arbeidsbeskrivelse, som i svært generelle trekk beskriver hva de ønsker at delegaten skal jobbe med. De norske delegatene blir plukket ut blant annet med tanke på å kunne fylle denne arbeidsbeskrivelse.

Løse arbeidsbeskrivelser er en fellesnevner for ungdomsdelegatene uavhengig av land. Etter min erfaring som ungdomsdelegat i Armenia må du være forbredt på å;

-Være kreativ med tanke på egne arbeidsoppgaver. Det finnes ingen utarbeidet A4 dag for deg som du skal fylle. Hva du gjør er mye opp til deg selv.
-Vær tålmodig. Kanskje er vanlig arbeidstempo i landet du kan bli sendt til helt annerledes enn det du er vant med i Norge.
-Vær forbredt på mye venting og dødtid. Du jobber med frivillige som ikke har like mye tid å bruke som deg på de forskjellige aktivitetene. Her i Armenia, er det, som i Norge, perioder av året hvor det er lite aktivitet på kontoret. Både på grunn av eksamener for de frivillige, men også på grunn av vinter og kulde.


Jeg og Rannveig på hiv-konsert.

I år skal vi som er i Armenia dra på to regionsopphold og være på hovedkontoret i Yerevan resten av tiden. Hovedaktiviteten min, når jeg er i Yerevan, er å jobbe med Smiley Club (som aktiviteter på mottak) Ute på regionsbesøk er oppgavene mer uklare og det gjelder å være kreativ, man kan ta tak i eksisterende programmer, eller starte noe helt nytt. Hittil har vi hatt et regionsopphold på litt over en måned. Da jobbet Rannveig med å styrke ”aktivt valg” gruppen og startet opp en ny gruppe som lagde gaver til ensomme eldre flyktninger. Jeg startet opp en gruppe som skal ha aktiviteter for handikappede barn, og jobbet med å arrangere en julefest for de eldre flyktningene.

For å lese mer om hva ungdomsdelegatene gjør kan du ta en titt på bloggene til;
Det er bare å sende en e-post til Rannveig eller meg hvis du har noen spørsmål.

2 comments:

Fallerinn said...

Hei Kaja, veldig bra at du har tips til nye ungdomsdelegater. Skal spre de og gi tips om bloggen din på YBTC som er rett om hjørnet.

Unknown said...

Hei Kaja...
Nå har eg endelig fått tid til å lese litt i bloggen din=)Ser ut som din hverdag er litt mer interessant enn min, hehe.
Var forresten veldig kjekt å lese om deg i unikum også...
-Lisbeth-